Wat is Auping?

auping logo

Over Auping bedden

Auping als bedrijf

Koninklijke Auping bv is de grootste zelfstandige beddenproducent van Nederland. Het begon allemaal 125 jaar geleden in de smederij van Johannes Auping in Deventer met de ontwikkeling van de beroemde spiraalbodem. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij, gevolgd door bedtextiel, kasten en accessoires.

Al 125 jaar waakt Auping over uw nachtrust. In de fabrieken in Deventer maakt Auping bedden, boxsprings en matrassen van de hoogste kwaliteit. Elk detail telt, in alle producten. Het vakmanschap van deze slaapspecialisten staat daar borg voor. Alles waar de naam Auping op staat, is duurzaam en veilig voor mens en milieu. Je kunt altijd zorgeloos gaan slapen – met de zekerheid dat je de volgende dag fris en uitgerust opstaat.

Comfort bedden en vakmanschap van Auping

Kennis van het slaapproces en van materiaal en techniek vormen de basis van het unieke Auping comfort. Samen met de beste wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers werken wij aan bedden met een goede ondersteuning, ventilatie en verstelbaarheid.

auping matrassen bedden

De geschiedenis van Auping bedden

Johannes Auping, smid in Deventer, komt in contact met het Sint Geertruiden Gasthuis. De directeur geeft hem de opdracht een bed te ontwikkelen dat hygiënischer is dan de bestaande bedden. Auping bedenkt een bedbodem met gedraaide, in elkaar gevlochten ijzerdraden die in een ijzeren frame zijn gespannen.

Johannes Auping beseft dat zijn uitvinding alleen een succes kan worden wanneer hij het industrieel aanpakt. Hij bedenkt zelf de machines om zijn vinding te kunnen produceren. 125 jaar later is er wat dat betreft niet veel veranderd: Auping ontwikkelt nog steeds zijn eigen productiemachines.

Het Burgerziekenhuis in Amsterdam plaatst de eerste grote order en bestelt 40 exemplaren van 'de stalen gezondheidsmatras'. Naast deze grote partij voor het Amsterdamse ziekenhuis weet Johannes Auping dat jaar nog 42 ledikanten aan particulieren te verkopen.

Kort daarna legt de vierjarige Johannes Albertus, kleinzoon van oprichter Johannes Auping, de eerste steen voor de nieuwe grote fabriek. Die staat aan de huidige Laan van Borgele in Deventer. Auping is nog steeds op deze locatie gevestigd.

Overal ter wereld Auping

Naast het hoofdkantoor in Deventer heeft Auping eigen vestigingen in Antwerpen en Kopenhagen. In andere landen en werelddelen zijn de bedden en matrassen van Auping te koop via distributeurs en showrooms.

Kom vrijblijvend proefliggen op een Auping bed

Wij geven u graag een uitgebreide en vrijblijvende demonstratie van de mogelijkheden van onze Auping producten in onze exclusieve Auping Showroom in Heerlen of Maastricht.