Klantenservice Garantie en Service

klantenservice

Wij zijn u graag van dienst!

 
  telefoon   (0031) 045 - 571 73 24
di t/m za 10:00 - 17:00u
 
  e-mail   info@ruwette.nl
Of neem contact op via ons contactformulier
 

garantie en service  Garantie en service

Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan omtrent onze garantiebepalingen en service. Als uw vraag er niet bij staat verzoeken wij u uw vraag te stellen via ons contactformulier.


Garantie en Productregistratie

Al onze producten hebben een minimale garantietermijn van 2 jaar. U vindt de exacte garantietermijn bij elk product in de verpakking. Sommige producten vereisen een activatie of verlenging van de garantietermijn door het product te registreren via internet.

Is er volgens U sprake van een garantie geval of defect, dan kunt U ons het beste bellen of een mail sturen.

Bij grotere artikelen zoals matrassen, bedden, etc. verzorgen wij voor U het hele garantie-traject, meestal kostenloos zodat U er geen omkijken heen heeft. Bij eventuele garantie bij matrassen kunnen wij ook voor een tijdelijke vervangmatras zorgen, dat zullen wij dan met U bespreken. 

Bij kleine artikelen zoals hoeslakens, dekbedovertrekken, etc. kunt u het artikel kostenloos naar ons retourneren (wij vergoeden dan de verzendkosten). Wij vragen U dan eerst een e-mail te sturen naar info@ruwette.nl Vermeld daarin uw ordernummer en beschrijf het defect zo gedetailleerd mogelijk. U kunt eventueel ook digitale foto's bijvoegen (tot max. 5 Mb). Na ontvangst van uw e-mail, sturen wij u de kosteloze retourprocedure.


Gebruiksaanwijzingen


Wasinstructies

Bekijk hier de betekenis van de verschillende wassymbolen.

wassymbolen


Vlekkenwijzer

Een vlek in textiel is natuurlijk vervelend. Met de tips uit deze vlekkenwijzer heeft u altijd de juiste remedie. Probeer de vlek zo snel mogelijk te behandelen voor het beste resultaat.

Chocolade, koffie, thee

Vermeng een eetlepel fijnwasmiddel en een eetlepel azijn met 1/2 liter handwarm water (bij thee kunt u ook nog een theelepel citroensap toevoegen). Drenk hierin een doekje en dep daar de vlek mee weg.

Ei, melk

Dep de vlek langdurig met koud water.

Fruit, limonade, vruchtensap

Behandel de vlek langdurig met warm water of bestrooi de vlek met zout en laat dit enige tijd inwerken, om het vervolgens met warm water weer te verwijderen.

Honing, jam, stroop

Dep de vlek weg met een sopje van biologisch wasmiddel.

Inkt

Dep de vlek weg met watten, gedrenkt in zuivere alcohol of spiritus.

Rode wijn

Bestrooi de vlek met zout en laat dit enige tijd inwerken. Verwijder de vlek vervolgens met handwarm water of vermeng een eetlepel fijnwasmiddel en een eetlepel azijn met 1/2 liter handwarm water, drenk hier een doekje in en dep hiermee de vlek weg.

Urine, bloed, etc.

Dep zoveel mogelijk vocht weg. Behandel de vlek vervolgens voor met koud water. Daarna schoonmaken met een sopje van biologisch wasmiddel.

Drop

Schraap eerst voorzichtig de drop van het textiel af. Dep de vlek vervolgens weg met een in water en ammonia gedrenkte doek. Indien nodig kunt u de vlek nabehandelen met water en een schone doek.


Materialen

Onze onderhoudstips

Omdat de slaapkamer zo intensief gebruikt wordt, adem je van alles in, ook stoffen die slecht zijn voor de gezondheid. Een goede hygiëne in de slaapkamer is daarom erg belangrijk.

Bedden & Boxsprings

 • U kunt een houten omranding, spiraalbodem en metalen frame van de boxspring gerust regelmatig afstoffen met een zachte doek.
 • Zit er een vlekje op? Geen zorgen. Met een vochtig doekje met biologisch schoonmaakmiddel werkt u hem zo weer weg. Gebruik nooit een schuursponsje of schuurmiddelen!
 • Uw bed kan tegen een stootje. Maar toch.... Krassen zijn nooit helemaal te voorkomen. Gelukkig maakt u een kleine beschadiging met een speciale lakstift vrijwel geheel onzichtbaar.
 • Probeer voor het reinigen van de boxspring water te vermijden. De boxspring ook niet uitkloppen of zuigen, maar reinigen met een zachte borstel.
 • Zorg voor een optimale ventilatie. Gebruik liever geen matrasdek tussen matras en boxspring.

Matrassen

 • Matrassen en dekbedden worden altijd een beetje vochtig door transpiratie tijdens het slapen. Daarom is het aan te raden om elke dag na het opstaan het dekbed dubbelgevouwen op het voeteneind te leggen. De matras en de onderkant van dekbed, die het meest in contact staan met het lichaam, kunnen zo lekker drogen.
 • Controleer de matras regelmatig op slijtage of beschadigingen. Neem direct contact op met onze winkel wanneer u beschadigingen ontdekt.
 • ls er vlekken op de matras zitten, kunt u deze meestal eenvoudig verwijderen. Raadpleeg onze Vlekkenwijzer voor meer informatie. Zet de matras tijdens het schoonmaken op zijn kant en gebruik zo min mogelijk water. Gebruik geen bleekwater of andere bijtende stoffen en laat de matras na het schoonmaken goed drogen.
 • Rondom de matras zit een hoes, oftewel de tijk. Een aantal matrassen heeft een afritsbare tijk. Wij raden u aan om deze jaarlijks te reinigen. Afhankelijk van het soort tijk dat u heeft, is deze wasbaar in de wasmachine of dient deze chemisch gereinigd te worden. Bij twijfel neemt u contact op met onze winkel in Heerlen of Maastricht.

Dekbedden

 • Schud dagelijks uw dekbed even op, zo blijft uw dekbed fris en volumineus.
 • Synthetische dekbedden kunt u in de machine wassen op maximaal 60°C. Donzen dekbedden kunt u het beste laten reinigen bij een hierin gespecialiseerde stomerij of wasserette. Volg altijd de wasvoorschriften op het etiket aan het dekbed op.
 • U hoeft uw dekbed alleen te reinigen indien dit echt noodzakelijk is. Bij normaal gebruik kunt u met eens per 4 of 5 jaar volstaan.
 • Als er vlekken op het dekbed zitten, kunt u deze meestal eenvoudig verwijderen. Raadpleeg onze Vlekkenwijzer voor meer informatie.

Dekbedovertrekken

 • Het is aan te bevelen om dekbedovertrekken en hoeslakens wekelijks te wassen en moltons één keer per maand. Volg altijd de wasvoorschriften op het etiket aan het dekbedovertrek op.
 • Als u een verstelbaar bed heeft, dan kunt u deze iets omhoog zetten. U hoeft dan niet te bukken bij het verschonen van uw bed. Ook handig voor het stofzuigen onder uw bed!

Kussens

 • Schud uw kussen dagelijks even op en lucht het af en toe (niet in de volle zon), zo blijft uw kussen fris en volumineus.
 • Synthetische kussens kunt u wassen in de wasmachine op maximaal 60°C.
 • Donzen kussens kunt u in de machine wassen, maar doe dat alleen als het echt noodzakelijk is. Belangrijk is dat u een wolwasmiddel gebruikt (alkali-vrij), zodat u de donsvulling niet beschadigt. Volg altijd de wasvoorschriften op het etiket aan het kussen op.
 • Was uw kussens niet te vaak om slijtage en verlies aan veerkracht te voorkomen.
 • Voor de hygiëne is het beter om een molton-sloop om het kussen te gebruiken, deze is makkelijker en vaker te wassen.
 • Als er vlekken op het kussen zitten, kunt u deze meestal eenvoudig verwijderen. Raadpleeg onze Vlekkenwijzer voor meer informatie.