kuperus logo

Over Kuperus bedden en matrassen

 

Nederlands fabrikaat bedden en matrassen

De door Kuperus vervaardigde boxsprings, matrassen en stalen bedden worden nog ouderwets eerlijk in Nederland met de hand gemaakt. Order na order volgens de wensen van de klant. Vrijwel elk bed is uniek.

Handgemaakte bedden en matrassen sinds 1905

In 1905 startte Sjoerd Kuperus met de productie van matrassen en stalen ledikanten in Almelo. Zijn zoons Gerrit en Hidde hielpen hem daarbij. Kuperus heeft zich voortdurend ontwikkeld en is nog steeds gevestigd in Almelo. In een modern bedrijfspand waar nog steeds gewerkt wordt met dezelfde passie als waarmee Sjoerd Kuperus zijn beddenmakerij tot bloei bracht.

De beste materialen in Kuperus bedden en matrassen

Kuperus werkt uitsluitend met de allerbeste materialen. Met zorgvuldig geselecteerde (deskundige) leveranciers werkt Kuperus al vele decennia lang samen. Samen met de leveranciers worden de beste materialen voor een specifieke toepassing gekozen en vervolgens door de vakmensen van Kuperus verwerkt.

kuperus bedden

Hofleverancier

Sinds 2005, bij het honderdjarig bestaan, mag Kuperus zich bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier noemen. Een kroon op het werk. Een erkenning voor alle Kuperus medewerkers die elke dag bevlogen mooie en goede bedden maken.

Natuurlijk slapen

Uiteraard wil iedereen ‘s ochtends goed uitgerust wakker worden. Natuurlijk slapen op een Kuperus bed is hiervoor de oplossing: slapen op natuurlijke materialen is namelijk prettiger en beter voor uw lichaam dan slapen op synthetische materialen.

Natuurlijk slapen is beter omdat natuurlijke materialen zorgen voor een betere ventilatie waardoor u de volgende ochtend uitgerust ontwaakt. Ook zorgt een goede ventilatie ervoor dat de matras vele malen langer meegaat. Dat natuurlijk slapen voor een betere nachtrust zorgt, is niets nieuws in Scandinavië; zij zijn daar al vele jaren van overtuigd.

Maatwerk bedden en matrassen

Een Kuperus slaapsysteem beschikt over een massief grenen onderstel. Daar bovenop komen de pocketveren. De tonvormige pocketveren zijn per stuk verpakt in een zakje. De veren zijn verdeeld in 5 verschillende zones. De zones die de zwaardere delen van het lichaam dragen zijn zachter, zodat het lichaam op die plaatsen verder in het bed zakt. De wervelkolom blijft horizontaal, waardoor het lichaam optimaal ondersteund wordt. Afhankelijk van uw lichaamsbouw en -gewicht kiest u voor u het beste pocketverenpakket. Verschillende lagen paardenhaar, katoen en zuiver scheerwol vormen de afdeklaag, die zorgt voor optimale ventilatie en vochtregulatie.

Verschillende lagen paardenhaar, katoen en zuiver scheerwol vormen de afdeklaag, die zorgt voor optimale ventilatie en vochtregulatie. Een Kuperus bed wordt gestoffeerd met een stofsoort of leer naar uw keuze, verkrijgbaar in vele kleuren.