Artikelen 1 tot 15 van 18 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

2

Artikelen 1 tot 15 van 18 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

2

Waarom een topmatras?

Er zijn meerdere redenen om een topdekmatras te kopen. De voornaamste reden is het verbeteren van het ligcomfort. Een topmatras staat garant voor een heerlijke nachtrust. Een toppermatras kan uw huidige matras harder of zachter laten aanvoelen en zorgt op deze manier voor extra comfort terwijl u toch optimaal wordt ondersteund door uw eigen matras. Bovendien zal door het gebruik van een toppermatras uw 'normale' matras minder snel slijten en kunt u de ruimte tussen twee losse eenpersoons matrassen laten 'verdwijnen'. De gemiddelde levensduur van een topmatras is tussen de 6 en 8 jaar.

De soorten matrastoppers

Wij hebben diverse merken topdekmatrassen in ons assortiment, elk met hun eigen kenmerken en gemaakt van diverse materialen. Net als bij de gewone matras, is de keuze voor een topmatras heel persoonlijk. Zo lopen de eigenschappen uiteen van hard en stevig tot zacht en donzig en is er de keuze uit warm of koel. Wij hebben in onze webshop o.a. topdekmatrassen van: latex, koudschuim, traagschuim en paardenhaar.

Onze ervaring leert dat topmatrassen met paardenhaar snel vormen en zelfs met elke 3 maanden masseren sneller hard en minder veerkrachtig worden. Merken zoals Ecolife en Kuperus hebben o.a.  een kleine mini pocket in de topmatras waardoor inzakking niet meer gaat spelen en het slaapcomfort constant blijft. Deze topmatrassen kunnen zonder verdere problemen met alle merken gecombineerd worden. Het bijkomend voordeel is dat ze meestal ook nog gunstiger geprijsd en niet het warme gevoel hebben van een oplegmatras met alleen paardenhaar.

Een topmatras kopen?

Een nieuwe topmatras bestellen gaat gemakkelijk en snel via onze webshop, maar u mag natuurlijk ook langskomen in een van onze winkels. Onze medewerkers voorzien u graag van een persoonlijk advies en helpen u bij het maken van uw keuze. Neem de tijd bij het proefliggen en neem eventueel uw eigen kussen mee voor het beste resultaat.

Topmatrassen van Hästens zijn niet langer in ons assortiment.

Voor een topmatrassen met paardenhaar en ander natuurlijk materiaal raden wij merken aan zoals het  Nederlandse Kuperus, Vispring en het Ecolife. Het Zweedse Ecolife is een merk in opkomst met een zeer scherpe prijs- en kwaliteitsverhouding en met volledige natuurlijke materialen.

Afmetingen topdekmatras

Bij al de verschillende maten matrassen horen ook vele soorten afmetingen van topmatrassen. Voor een eenpersoons maat begint de breedte vanaf 80 cm, helemaal door tot een brede topper van 240x220. Ook hier zijn de meest voorkomende maten topmatras 140x200, 160x200 en 180x200. Voor een twijfelaar geldt een afmeting matrastopper 120x200. Maar natuurlijk zijn alle combinaties afmetingen mogelijk bij Ruwette.