9 artikel(en)

per pagina

1

9 artikel(en)

per pagina

1

De voordelen van een waterbed en watermatras

De voordelen van een watermatras zijn enorm. Vrijwel alles aan een waterbed is persoonlijk instelbaar: de temperatuur, de hard- of zachtheid en de stabilisatie van het bed. Bovendien is een watermatras zeer hygiënisch; in de matras trekt geen stof, zweet, bacteriën of huisstofmijt. Een waterbed blijft schoon, krijgt geen kuilvorming en heeft een bijzonder hoog ligcomfort.

Een hardside of softside watermatras?

Een hardside watermatras ligt in een ledikant. De zijwaartse druk van de matras wordt opgevangen door de zijwanden van de ledikant. Een softside watermatras heeft een zachte schuimrubber omlijsting die de zijwaartse druk opvangt, waardoor een ledikant niet vereist is.

Het duo watermatras

Wij hebben ook waterbedden die bestaan uit 2 aparte watermatrassen voorzien van een thermoscheidingswand in het midden. Dit is het zogenaamde duosysteem waarbij men zelf alles, onafhankelijk van de partner, kan instellen naar eigen behoefte, zoals de hardheid en zachtheid (hoeveelheid water in de matras), de temperatuur, de beweging (stabilisatie van de matras). De scheiding tussen de twee matrassen is nauwelijks voelbaar en het bed wordt opgemaakt als een normaal tweepersoonsbed met één hoeslaken.