Mattsons: 100% natuurlijke boxsprings uit Zweden

Je zou het een pareltje kunnen noemen: de 100% natuurlijke bedden van Mattsons. Het oudste beddenmerk van Zweden maakt alleen gebruik van de mooiste natuurlijke materialen om tot een schitterend eindresultaat te komen. Zo maken ze o.a. gebruik van het exclusieve Australische tokowol, organische katoen en het beste paardenhaar. Dit Zweedse merk kenmerkt zich door fantastisch slaapcomfort, echte handgemaakte bedden en een zeer goede prijs- en kwaliteitsverhouding. In vergelijking met andere natuurlijke merken krijgt U veel waar voor Uw geld. Bezoek onze showroom in Heerlen en laat U verrassen door deze schitterende collectie!

 

mattsons logo

Het oudste beddenmerk van Zweden (1851)

Bij de familie Mattsons worden alle bedden nog op authentieke wijze gemaakt van uitsluitend de beste natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen hebben de geweldige eigenschappen dat het vocht en wamte uitstekend afvoert. Het gevolg is een diepere slaap en heerlijk uitgerust wakker worden. Bovendien zijn natuurlijke materialen zeer duurzaam waardoor het een investering is voor de lange termijn. Het beste paardenhaar, zuivere katoen, vlas, superzachte scheerwol en Zweeds hout vormen de ingredienten van dit fantastische merk. En het allermooiste: het ligcomfort is fantastisch!

mattsons boxspring
Natuurlijke boxsprings

Wereldwijd kent men de exclusiviteit van Mattsons boxsprings, matrassen en toppers. Bekende architecten, vele bekende mensen hebben reeds kennis gemaakt met dit 5de generatie familiebedrijf uit Zweden. Mattsons is niet bekend door dure reclames maar door ervaren en tevreden gebruikers.

mattsons hoofdbord
Hoofdborden

Een hoofdbord is de perfecte aanvulling op uw Mattsons matras en boxspring. Zoekt u uw favoriete kleur of type stof die bij uw kamerinrichting past? Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden, we hebben een ruime keuze aan stoffen die perfect passen in elke soort slaapkamer.

mattsons topmatras
Topmatrassen

De 100% natuurlijke topmatrassen van Mattsons bestaan uit het beste paardenhaar, Australische Tokowool en katoen, dit zorgt voor een heerlijk omringend en ondersteunend gevoel. Het kiezen van de juiste topper is heel persoonlijk en daarom dus heel belangrijk. Wij adviseren u dan ook om de tijd te nemen als u komt proefliggen in onze winkel. Houd de rest van de dag vrij, want het risico bestaat dat u in een diepe slaap valt als u een Mattsons bed uitprobeert. De topmatrassen zijn ook uitstekend te gebruiken op andere merken bedden zoals Hastens, Dorbien, Vispring, etc.

mattsons accessoires
Accessoires

Maak uw Mattsons bed compleet met een set bedpoten naar keuze. Deze zullen een prachtig effect hebben op uw slaapkamerdecoratie! Wij kunnen bedpoten leveren in verschillende materialen en hoogtes!

Mattsons Beds | Een familiebedrijf

Inmiddels is de 6e generatie aangetreden bij de Mattsons familie. In de voetsporen van de voorouders worden de waarden van het bedrijf behouden en waar het kan zelfs aangescherpt. Zorg voor de natuur en zorg voor de nachtrust van klanten staan bovenaan.

Natuurlijke materialen

Om deze vakmensen de best mogelijke bedden te laten bouwen, moeten ze met de allerbeste materialen kunnen werken. Al anderhalve eeuw werkt Mattsons met hout van de hoogste kwaliteit, al bijna honderd jaar heeft dit familiebedrijf de slaapkamer in het middelpunt en komen ze keer op keer tot het inzicht dat de oorspronkelijke filosofie van Mattsons vandaag nog steeds geldt en staat voor iets dat nooit achterhaald zal zijn.

mattsons boxspring
Wol

Een optimaal bedklimaat wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van zuivere wol. Wol is een fascinerend materiaal dat bij koud weer als een warme laag fungeert en je lichaam afkoelt als je het warm hebt. Door wol te verwerken in de bedden kunt u comfortabel slapen bij een optimale temperatuur zonder u zweterig te voelen, wol heeft als prettige eigenschap dat het veel vocht kan opnemen zonder dat het nat wordt.

mattsons boxspring
Paardenhaar

Paardenhaar is een biologisch afbreekbare vezel die voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt en die extreem sterk is. Paardenhaar wordt al sinds de oudheid gebruikt vanwege zijn duurzaamheid en stevigheid. Ook het vocht opnemend vermogen maakt dit materiaal uitermate geschikt voor het gebruik in bedden om zo een ​​drogere omgeving te creëren tussen de verschillende lagen. Het paardenhaar wordt gekruld via een natuurlijk proces dat het haar luchtig en verbazingwekkend comfortabel maakt!

mattsons boxspring
Katoen

Het ideale materiaal als aanvulling op paardenhaar is katoen, waardoor het hele lichaam probleemloos kan ademen. Dit materiaal staat bekend als sterk en als een van de zachtste materialen die de natuur te bieden heeft. Daarbij is katoen populair vanwege zijn comfort en ademend vermogen. Ieder mens gebruikt zowel zijn longen als zijn huid (poriën) om mee te ademen en gifstoffen af te voeren. Om droog en comfortabel te kunnen slapen, is het essentieel om een bed te hebben dat goed ademt en lucht rond uw lichaam laat circuleren.

mattsons boxspring
Kokosvezel

De kokosvezel, ook wel kokos genoemd, komt uit het binnenste omhulsel van kokosnoten, is huisstofmijtbestendig en daarmee dus geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Mattsons gebruikt het kokosmateriaal voor het maken van een rechte en stevige rand in de matras.

mattsons boxspring
Grenenhout

Door het gebruik van grenenhout (pijnbomen) afkomstig uit de noordelijke bossen van Zweden, krijgt het bed een stabiele en sterke basis en biedt daardoor een ongeëvenaarde kwaliteit. Deze bomen groeien langzaam, wat hun robuustheid ten goede komt. Mattsons Beds hecht veel waarde aan kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu, zo is elk houten frame in een Mattsons bed FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat elk frame en hoofdbord wordt gemaakt van pijnbomen die op verantwoorde wijze worden geoogst met behoud van de biodiversiteit van het bos. Op elk bedframe zit ook nog eens 25 jaar garantie.

mattsons boxspring
Pocketvering

De pocketveren van een Mattsons bed bieden ondersteuning en ontlasten de druk (zonder geluid te maken) terwijl je lichaam in een optimale positie wordt uitgelijnd. Mattsons biedt veren van topkwaliteit die in Zweden worden vervaardigd. Elk Mattsons bed beschikt over ten minste twee veersystemen die samenwerken waardoor deze bedden zacht en flexibel zijn. Omdat deze veersystemen samenwerken, past de boxspring zich aan de vorm van uw lichaam aan om zo maximale ondersteuning en ontspanning te bieden. Op de veren zit 25 jaar garantie.