Wat is Swissflex?

swissflex logo

De filosofie van Swissflex

Swissflex staat al 60 jaar voor intelligente bedsystemen van topkwaliteit. In onze producten komen Zwitsers vakmanschap, technische expertise en een passie voor innovatie samen in een onovertroffen eenheid, die voor elke behoefte een individuele oplossing biedt. Functioneel, comfortabel en veelzijdig.

Swissflex is altijd trouw gebleven aan deze bedrijfsfilosofie en kan inmiddels bogen op ruim zestig jaar traditie en ervaring. Decennia waarin de onderneming is uitgegroeid tot technologisch leider in de bedrijfstak. En dat alles met het doel de beste oplossing voor uw slaapcomfort te waarborgen. En de tijd staat niet stil: Swissflex is bijzonder trots op de regelmatige introductie van echte innovaties, die in de markt van bed- en slaapsystemen echt grensverleggend zijn.

Door de jaren heen hebben ontwerpers en productontwikkelaars Swissflex verder ontwikkeld en geperfectioneerd tot een Europees slaapsysteem van topklasse.

Het Swissflex-principe

Swissflex is wereldwijd toonaangevend op het gebied van kwaliteit en technologie. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ze bij Swissflex geen concessies doen als het gaat om techniek, afwerking en grondstoffen. Swissflex besteedt tijdens het productieproces aandacht aan zelfs het kleinste detail. Deze zorgvuldigheid is naast de grondstofkwaliteit en techniek de derde voorwaarde voor de totale synchronisatie van een slaapsysteem volgens het Swissflex-principe. Dat is het recept voor succes, dat Swissflex al meer dan een halve eeuw met overtuiging toepast.

swissflex bedden

De beste lattenbodems ter wereld

Het voor de latten gebruikte beukenhout is van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de bijzondere verwerkingsmethode ontstaat een buitengewoon sterk en duurzaam materiaal dat tegelijkertijd optimale flexibiliteit biedt.

De dikte van de latten voor elke lattenbodembreedte en elke lichaamszone is geoptimaliseerd op basis van Swissflex's onderzoeksresultaten. Zo wordt op zowel smalle als brede lattenbodems een even goed ligcomfort gewaarborgd.

Het gebruikte beukenhout is stabieler en duurzamer dan het goedkopere berkenhout dat voor concurrerende producten wordt gebruikt.

Een aantal van de lattenbodemonderdelen wordt vervaardigd van hoogwaardige technische kunststof, bijvoorbeeld de gepatenteerde golflatten. Verschillende hardheidsgraden van de kunststof en de versterking door glasvezel maken het mogelijk om rekening te houden met de individuele lichaamsvorm en houding – een stevigere kunststof in de heupzone in combinatie met een zachtere kunststof in de schouderzone versterkt bijvoorbeeld het ergonomische effect.

swissflex bedden

Zuivere Zwitserse schaapsscheerwol

In de Swissflex matrashoezen vindt u zuivere schaapsscheerwol van 1A-kwaliteit, die uitsluitend van Zwitserse schapen afkomstig is. Daarbij maakt Swissflex absoluut geen gebruik van kammeling als vulmateriaal (overblijfsel van kamgaren) en ook niet van hergebruikte materialen. De wolvezel onderscheidt zich door zijn grote pluizigheid, waardoor de vezel lucht vasthoudt en warmte kan produceren. Bovendien kan de vezel tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen, zonder vochtig aan te voelen. Naast deze temperatuurregulerende eigenschappen staat schaapswol ook bekend om zijn vuilafstotende, zelfreinigende en geurloze eigenschappen. Voor de hoogste kwaliteit en het beste klimaat.

Kom vrijblijvend proefliggen

Wij geven u graag een uitgebreide en vrijblijvende demonstratie van de mogelijkheden van onze Swissflex producten in onze exclusieve Swissflex-Studio in Heerlen of Maastricht.