tempur logo

Over Tempur matrassen

Tempur service

De producten van Tempur zijn duurzaam. Wij hebben voldoende vertrouwen in de kwaliteit van deze producten en Tempur biedt daarom op bijna ieder product een garantie na registratie. Wanneer u problemen of vragen heeft over uw aankoop, zijn wij blij om u te mogen adviseren en antwoord te geven op uw vragen.

Wat is Tempur?

Tempur is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van uw lichaam. Gewoon schuim heeft een onregelmatige celstructuur dat samengedrukt wordt als er gewicht op komt. Tempur producten bevatten talloze open cellen die ondersteunen waar dat nodig is en zonder tegendruk. Wanneer Tempur niet beslapen wordt komt het materiaal altijd weer terug in zijn originele vorm.

Het Tempur materiaal wordt uitsluitend in de fabrieken van het bedrijf gemaakt en wordt alleen gebruikt in Tempur producten. De exacte formule is slechts bij een handvol mensen bekend.

Drukverdeling Tempur matrassen

De Tempur matrassen vormen zich, onder invloed van lichaamstemperatuur en gewicht, naar de contouren van het lichaam. Het gewicht en de beweging van uw lichaam worden perfect geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld, zodat pijnlijke drukpunten worden gereduceerd. Hierdoor vermindert de neiging om te gaan draaien tijdens de nacht in de zoektocht naar een comfortabele, pijnloze slaaphouding.

tempur matrassen

De geschiedenis van Tempur matrassen

Het Tempur materiaal werd oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’70 in het onderzoekscentrum van NASA. Het materiaal diende om astronauten te ondersteunen tegen de druk bij het opstijgen van de raket. De temperatuurgevoelige en drukverdelende eigenschappen werkten beschermend tegen de G-krachten. NASA bracht het materiaal naderhand op de markt in de jaren ’80. Wetenschappers van de later samengevoegde bedrijven Fagerdala in Zweden en Dan-Foam, gingen door met de ontwikkeling van het Tempur materiaal. Na bijna een decennium ontstond het huidige Tempur materiaal voor gebruik in onze matrassen en kussens.

Tempur matrassen wereldwijd verkrijgbaar

De introductie van Tempur producten aan het publiek sloeg onmiddellijk aan. Inmiddels is Tempur verkrijgbaar in meer dan 76 landen en dat aantal neemt nog steeds toe.

Om de groeiende vraag bij te houden, breidde Tempur uit naar Noord-Amerika, bouwde een onderzoeksfaciliteit en een fabriek in Duffield, Virginia en later nog een derde fabriek in Albuquerque (New Mexico). Bovendien zijn de onderzoeksfaciliteit en de fabriek in Denemarken door de jaren heen flink uitgebreid om de stijgende vraag naar Tempur producten over de hele wereld te kunnen beantwoorden.

Wanneer u eenmaal op Tempur heeft geslapen, dan realiseert u zich dat er geen ander vergelijkbaar product is. Het temperatuurgevoelige materiaal vormt zich naar de contouren van uw lichaam, ondersteunt deze volledig en vermindert drukpunten waardoor u geniet van extra comfort. Deze balans van ultiem comfort en ondersteuning heeft Tempur een eerste plaats bezorgd in ‘algehele consumenten tevredenheid’ en ‘algehele slaapkwaliteit’ in 12 onderzochte landen.

Hoge kwaliteit Tempur matrassen

Er bestaan veel soorten traagschuimproducten, maar er is slechts één Tempur. Tempur producten worden ontwikkeld en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen en zijn allemaal ondersteund door een uitgebreide garantie. Behoed u voor namaak Tempur producten! De echte Tempur producten zijn te herkennen aan het label met het Tempur logo. Tempur is het enige schuimproduct dat door NASA is erkend en ook medisch wordt herkend en gekocht door ziekenhuizen, verpleeghuizen en slaapcentra vanwege het comfort en de superieure ondersteuning.

Kom vrijblijvend proefliggen op een Tempur matras

Wij geven u graag een uitgebreide en vrijblijvende demonstratie van de mogelijkheden van onze Tempur producten in onze exclusieve Tempur Showroom in Heerlen of Maastricht.