Schlossberg: Luxe Beddengoed

Eerste klasse bedtextiel

Schlossberg is een internationaal, hoogwaardig en inspirerend merk dat staat voor exclusiviteit. Deze artikelen hebben de hoogste kwaliteit op het gebied van materiaal, afwerking en design. Dit traditioneel Zwitsers familiebedrijf was het eerste bedrijf dat beddengoed in kleurendruk produceerde en staat sindsdien bekend om de met de hand getekende creatieve ontwerpen met een rijke variatie aan kleuren.

Het textiel van Schlossberg wordt vervaardigd in Zwitserland volgens de EU milieunormen en ecologische richtlijnen. Schlossberg verkoopt haar artikelen via exclusieve retailers en in de eigen boetieks in Zürich, Basel, Luzern en Zermatt.

 

schlossberg logo

schlossberg dekbedovertrekken
Dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken van de hoogste kwaliteit met rijke kleuren en fraaie dessins.

schlossberg hoeslakens
Hoeslakens

Standaard hoeslakens geschikt voor matrassen tot 20 cm. hoog.

schlossberg topmatras hoeslakens
Topmatras Hoeslakens

Deze hoeslakens zijn geschikt voor topmatrassen met een hoogte tot 10 cm.

extra hoge hoeslakens
Extra Hoge Hoeslakens

Extra hoge hoeslakens geschikt voor matrassen tot 35 cm. hoog.

Over Schlossberg

Schlossberg is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1833. Sindsdien heeft elke generatie zijn kennis, deskundigheid en innovaties op het gebied van textiel overgedragen aan de volgende. Onder leiding van CEO Thomas Boller worden de stoffen, die in Zwitserland en Italië worden genaaid, bedrukt met de typisch herkenbare handgetekende bloemmotieven van Schlossberg. Het hoofdkantoor is gevestigd in Turbenthal (in de buurt van Zürich) tussen de heuvels waar het familiebedrijf in de 19e eeuw ook ontstond.

Vakmanschap en Zwitserse precisie

De zorgvuldige afstemming van elke individuele kleurentint is tijdrovend en vereist zeer ervaren ontwerpers en drukkers. Voordat een ontwerp in gebruik genomen kan worden, zijn er meestal een paar testronden nodig en kan het soms enkele weken duren voordat de juiste (kleur)balans wordt bereikt. Pas daarna gaan de stoffen naar de grote zeefdrukmachines en worden de stoffen bedrukt. De ontwerpers zijn tijdens dit proces zelf ook aanwezig om de bedrukte stoffen goed te keuren.